søndag 19. september 2010

En typisk Ribsskog-anmeldelse

Før i dag skrev jeg i introduksjonsinnlegget at Ribsskog er kjent for å sende anmeldelser for den minste lille filleting, og det tok ikke lang tid før vi fikk et nytt eksempel på dette.

Ribsskog har nemlig et tracking-program som viser hva folk har søkt på når de finner bloggen hans via Google. Dette er det mange som er klar over, så de søker med vilje på rare ting for å tulle med ham. Man kan godt si at dette er barnslig og unødvendig, men så har også Ribsskog en tendens til å ta disse søkene altfor seriøst. Ja, så seriøst at han faktisk anmelder dem til politiet i Drammen. La oss gå gjennom anmeldelsen.

"Nå så jeg det, at noen barnslige folk i Mekka(!), i Saudi-Arabia, søker på 'Erik Ribsskog spiser sin egen sæd til frokost'."

Han har ihvertfall rett i at dette er ganske barnslig, men det er vel en større sjanse for at noen har lekt seg med en proxy enn at folk faktisk sitter i Mekka og søker på dette. Med en proxy kan du skjule din egen IP-adresse og få det til å se ut som du bruker en datamaskin på andre siden av kloden. For eksempel i Mekka.

"jeg tror at jeg må være forfulgt av noe muslimer, eller noe, antagelig pga. noe som har skjedd mens jeg har jobba som butikksjef, i Rimi, i Oslo Øst, for noen år siden."

Ribsskog åpnet anmeldelsen med denne konspirasjonsteorien som kun er basert på at noen driver med tullesøking på Google. Han sluttet i Rimi rundt 2004, og hvis han hadde kommet i konflikt med noen på denne tiden, er det meget usannsynlig at vedkommende ville ta hevn ved å vente i seks år eller mer for å utføre et simpelt Google-søk.

"Så dette mener jeg må være ulovlig trakassering/æreskrenkelse."

Dette er langt ifra trakassering og på ingen måte ulovlig. Dette kan bare anses som barnestreker, og en som har vært på internett nesten så lenge som det har eksistert burde vite bedre enn å ta seg så nær av slikt. Jeg forsvarer ikke denne tullesøkingen, men jeg vil påstå at en som driver en såpass kjent og kontroversiell blogg burde forvente slik tulling, og da simpelthen bare ignorere det. Ved å reagere slik som dette, gir man de som tuller akkurat det de vil ha, og da kommer de selvsagt til å fortsette.

"Så dette vil jeg gjerne anmelde."

Hva tror du egentlig at du vil oppnå med det, Ribsskog? Tror du Politiet kommer til å etterforske dette, for så å straffeforfølge vedkommende som utførte dette søket? Og hva vil i så fall straffen bli? En annen ting som forundrer meg er at han fortsetter å sende slike anmeldelser selv etter at Politiet har ignorert alle de over 100 han har sendt. Hvorfor skulle det bli noe annerledes denne gangen?

Hvis du virkelig føler deg trakassert og æreskrenket av en liten spøk som dette, og mener at det er riktig å anmelde det, vil jeg anbefale deg å tenke på de som driver de mest populære bloggene i verden. Disse har mer enn tusen ganger så mange lesere som deg, og også tusen ganger så mange som tuller med dem. Der er det ikke bare snakk om barnestreker på internett, men terrorisering i dagliglivet og opptil flere drapstrusler hver dag. Det er sånt man kan anmelde, men dette er så omfattende at Politiet ikke har sjans til å hamle opp med alt. Hvordan skal de da kunne klare å gjøre noe med at noen bedriver tullesøk på Google? Tenk litt på det.

"også noen barnslige amerikanere søker om det samme.

Så det her er organisert."


Nok en gang er det stor sjanse for at noen har brukt en proxy, og om det er organisert så er det nok begrenset til to-tre personer.

"Så dere får se om dere skal gjøre jobben deres snart da eventuelt."

Jobben til politiet er å bekjempe kriminalitet og å opprettholde lov og orden. Folk som driver med barnestreker på internett går ikke under noe av dette.

Kort oppsummert: Ikke anmeld folk som driver med barnestreker. Ignorer dem.

~ Kritisøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar