mandag 20. september 2010

Copyright og dobbeltmoral

Da skulle det altså ikke ta mer enn én dag før Ribsskog fant denne bloggen, og det første han gjorde var å sende en klage på den. Han skriver ikke nøyaktig hva han klager på, men med tanke på at han bruker etiketten copyright-infringment, er det lett å gjette seg frem til svaret. Ribsskog er nemlig veldig streng når det gjelder dette med copyright, for han sender alltid klage så fort han oppdager at noen har brukt den minste lille ting han mener han har copyright på. Det er forsåvidt greit nok, og jeg skulle ikke kritisert ham for det hvis det ikke var for det faktum at han ikke viser noen som helst respekt for andres copyright-rettigheter. Med andre ord er han veldig dobbeltmoralsk her, og det liker vi på johncons-KRITIKK svært dårlig.

Her er en samling av Ribsskogs klager om copyright-infringement, og man kan se at han tar det svært alvorlig.

Her er Youtube-kanalen til Ribsskog, hvor han har lastet opp en del musikk og radioprogrammer han ikke har copyright på. Før du laster opp noe på Youtube får du denne advarselen:

"Viktig: Ikke last opp fjernsynsprogrammer, musikkvideoer, konserter eller reklame uten tillatelse med mindre de består helt og holdent av innhold du selv har opprettet."

Her har Ribsskog altså vist null respekt for reglene om copyright og lastet opp ting han ikke eier rettighetene til, til tross for denne advarselen, og det beviser nøyaktig hvor dobbeltmoralsk han er i denne saken. Dette er det noen som påpeker i kommentarfeltet til ett av klage-innleggene til Ribsskog, men det nekter han å innse, og han kommer med dårlige unnskyldnigner for å rettferdiggjøre at han krenker andres copyright.

Det verste eksemplet er en sak hvor han fikk tilsendt et gammelt radioprogram fra NRK. Her får han klar beskjed om å bekrefte at det er til privat bruk, men det første han gjør er å laste det opp til Youtube og publisere det på bloggen sin. NRK finner ut dette og ber han fjerne det snarest, men Ribsskog slår seg helt vrang og sender en epost hvor han skjeller dem ut. Dette er fullstendig uakseptabel oppførsel fra en voksen mann, og det viser igjen at han har null respekt for copyright-rettighetene til NRK.

Nå har vi påpekt hvor dobbeltmoralsk Ribsskog er i denne saken og kritisert han for å vise null respekt for andres copyright, så da burde vi på johncons-KRITIKK vise et godt eksempel ved å respektere Ribsskogs copyright. Betyr det at vi må fjerne logoen? Nei, for Ribsskog eier nemlig ikke rettighetene til noe som helst av det du finner i logoen, så han har dermed sendt en klage på feil grunnlag. Det eneste han kunne ha klaget på her er at logoen vår ligner på hans, men det strider ikke mot reglene til Blogger, og vi her dermed ikke gjort noe galt i det hele tatt.

~ Kritisøren

2 kommentarer:

  1. Morsomt, men hvis du har lest din del av Erik sine ville blogginnlegg burde du innsett at det ikke hjelper å bruke fornuft og logikk mot han. Jeg antar (og håper) at alle som leser bloggen er klar over hvor fjern fra virkeligheten mannen er. Han er klinisk gal, og å lage en blogg som dette kan det ikke komme noe godt ut av.

    Noen burde derimot lage en dokumentar om mannen. Han trenger hjelp.

    SvarSlett
  2. Du har helt rett i at fornuft og logikk ikke fungerer, men vi som driver denne bloggen har et mål om å motbevise dette. Vi er såpass sta at vi ikke kommer til å gi oss før han har hørt på kritikken vår minst én gang. Å få han til å slutte helt er nok dessverre helt umulig.

    ~ Kritisøren

    SvarSlett