fredag 22. oktober 2010

Erik søker jobb

Erik sliter med å finne jobb, og  Kritisøren påpeker at dette kan ha en sammenheng med at Erik formulerer jobbsøknadene sine feil. Men VIL Erik egentlig finne seg en jobb? Tegn kan tyde på at det ikke er slik. Tegn kan dessuten  tyde på at Erik vurderer egen kompetanse og arbeidserfaring på en litt annen måte enn potensielle arbeidsgivere gjør. Erik  klager på at Senicas konsulenter anbefaler ham butikkjobb, siden han  synes at han er kvalifisert til en stilling innen management. Men la oss sjekke dette nærmere. Erik sender ut standardiserte jobbsøknader i hytt og pine, f.eks: 

I read about this vacancy, on the Jobcentre Plus website. I have a degree in IT, from Oslo University College.
I have a website, that I've designed myself, from scratch, on www.johncons.org
I attach my CV, and hope to hear back from you. I also have a webshop, that I've set up myself, on www.godtebutikken.net

Dette er Eriks  standardsøknad, og alle som har gått på skole vet at en slik formulering ikke bærer frukter dersom målet er fast ansettelse. Det vet Erik også - tror jeg. 

Ergo mistenker jeg Erik for å konstruere elendige jobbsøknader for å slippe å arbeide. For hvordan skal Erik få tid til å ha lønnet arbeid kombinert med å bruke all våkentid på å anmelde folk som googler ham? Umulig. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar